Zaterdag 14 november vond in een bomvolle en geheel uitverkochte Sportzaal De Bongerd in Klaaswaal het concert plaats van NLS Klaaswaal en De Bazuin Oud-Beijerland. 

Na eerst enkele woorden te hebben gewijd aan het drama in Parijs leidde presentatrice Hermien Schippers-de Jong het publiek door het prachtige programma dat beide verenigingen hadden voorbereid.

NLS Klaaswaal opende het concert met een virtuoos uitgevoerde ouverture, La Gazza Ladra van Rossini. Daarna volgde een onnavolgbaar solo-optreden van klarinettiste Lisette Harms in het tweede klarinetconcert van de Spaanse componist Oscar Navarro.  Begeleid door het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest gaf de soliste een sublieme uitvoering met heerlijke Spaanse flamenco-klanken en opwindende dansmuziek. De staande ovatie was meer dan terecht.

Daarna werd uitgepakt met het indrukwekkende “Pini di Roma” van Resphigi, een prachtig arrangement van Jacco Nefs voor symfonisch blaasorkest.

Na de pauze was het de beurt aan De Bazuin uit Oud-Beijerland. Na het virtuoze openingswerk Short Ride in a Fast Machine van John Adams, traden er opnieuw solisten voor het voetlicht.  De hoornisten Martin van de Merwe, Arjan van de Merwe, Laurens Otto en Martijn Appelo soleerden in het bijzonder uitdagende “Konzertstück für 4 Hörner und Orkest” van Schumann. Dit werk wordt weinig uitgevoerd, omdat het zeer hoge eisen stelt aan de solisten en het orkest; vele fans waren dan ook speciaal hiervoor naar Klaaswaal getogen. Ook deze solisten verdienden de staande ovatie van het publiek: indrukwekkend, prachtig, alle superlatieven waren hierop van toepassing.

Met het “Praise Jerusalem” van Alfred Reed, met een Armeens volksliedje als thema, werd het concert met een daverend applaus afgesloten.

BazuiNLS Klassiek was een groot succes en een mooi voorbeeld van muzikale samenwerking in de Hoeksche Waard!