Op zaterdag 14 november verzorgen de muziekverenigingen NLS Klaaswaal en De Bazuin uit Oud-Beijerland gezamenlijk een concert in sportzaal De Bongerd in Klaaswaal, BazuiNLS Klassiek!

Het Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest van NLS Klaaswaal zal voor de pauze een bijzonder interessant programma ten gehore brengen.  De Nederlandse première van het klarinetconcert “II Concerto” van de Spaanse componist Oscar Navarro met als solist Lisette Harms, is al reden genoeg bij dit concert aanwezig te willen zijn. . Daarnaast speelt het orkest “La Gazza Ladra” van Rossini en het indrukwekkende “Pini di Roma” van Resphigi. Een bijzonder uitdagend programma voor het orkest onder leiding van dirigent Michael Engelbrecht.

De Bazuin uit Oud-Beijerland komt na de pauze ook met een zeer spectaculair programma, waarbij oud-leden de hoofdrol spelen. Onder leiding van dirigent Wouter Iseger wordt het “Konzertstück für 4 Hörner und orchester” uitgevoerd van Robert Schumann. Een prachtig werk, waarin als solisten optreden Martin van de Merwe (Rotterdams Philharmonisch Orkest), Arjan van de Merwe (Marinierskapel der Koninklijke Marine), Laurens Otto (Radio Philharmonisch Orkest) en Martijn Appelo (hoorn academist Koninklijk Concertgebouw Orkest).  Deze hoornisten komen allen voort uit de jeugdopleiding van De Bazuin. Bovendien is Martin van de Merwe de vakdocent geweest van de andere drie hoornisten, die allen zijn afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium. Verder speelt De Bazuin van de componist Alfred Reed “Praise Jerusalem” en van John Adams  “Short ride in a fast machine”.

BazuiNLS Klassiek belooft een uniek concert voor de Hoeksche Waard en omstreken te worden. Waar kun je van twee geweldige orkesten uit deze regio genieten, die dan ook nog eens 5 solisten van internationale allure voor het voetlicht brengen? Hoofdsponsor van dit concert is Rabobank Het Haringvliet.

BazuiNLS Klassiek vindt plaats op zaterdag 14 november, Sportzaal De Bongerd, Klaverbladstraat 3 te Klaaswaal. Aanvang 20.15 uur, zaal open 19.45 uur. Toegangsbewijzen à € 12,50 zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0186-574806.