Mede door de gunstige economie tijdens de wederopbouw van het land na de Tweede Wereldoorlog heeft “De Bazuin” zich in deze periode, zowel in muzikaal als in organisatorisch opzicht, weten op te werken tot een niet eerder gekende hoogte. 
Als één van de eerste verenigingen in de Hoeksche Waard kreeg het korps in 1953 een kompleet uniform (zwart met gouden biezen) en werd in dat jaar een drumband opgericht. Ook ging de lang gekoesterde wens van een eigen repetitiegebouw in vervulling toen de gemeente in 1964 de voormalige Nutskleuterschool aan de Ooststraat 12 ter beschikking stelde. Na een grondige verbouwing en restauratie werd het gebouw op 9 oktober 1965 officieel geopend. Tevens werd die dag een majorettekorps opgericht waardoor het “show element” aan de vereniging werd toegevoegd en dat had weer tot gevolg dat in 1967 de uniformering voor het fanfarekorps, de drumband en de majorettes werd gemoderniseerd met de kleuren rood, wit, goud en zwart. Een bijkomend en gunstig aspect aan het eigen onderkomen was dat het gebouw kon worden verhuurd voor bruiloften, partijen, vergaderingen en voorstellingen, waarmee in het dure “levensonderhoud” van de vereniging kon worden voorzien. 
Een ander hoogtepunt was de aanschaf van een compleet nieuw instrumentarium voor het muziekkorps en de drumband met merken van wereld klasse, dat bij de viering van het 40 jarig bestaan in 1969 in gebruik werd genomen. 
Ook in muzikaal opzicht heeft “De Bazuin” zich in deze periode weten op te werken tot de landelijke top. Dit dankzij veel talentvolle muzikanten en zeer bekwame dirigenten, te weten Aart van der Linden Sr. uit Rijsoord (1945-1957), Arie den Arend uit Pernis (1959-1962) en Aad de Bruijn uit Schiedam (1962-1980). Zo kwam het fanfarekorps, uitkomende in de hoogste afdeling, in 1957 als eerste definitief in het bezit van de fel begeerde wisselbeker van de Federatie van Muziekverenigingen “De Hoeksche Waard”. 
Landelijke bekendheid verwierf de vereniging door haar succesvolle deelname aan bondsconcoursen, topconcoursen, optredens voor radio en televisie, alsmede de vervaardiging van twee langspeelplaten. 
Internationale bekendheid werd verkregen door optredens van het fanfarekorps met drumband en majorettes in België en Frankrijk, zij het dat dit meer op commerciële dan op muzikale basis was. 
In 1962 was “De Bazuin” gastheer voor de wereldberoemde Nationale Brassband van Nieuw-Zeeland, die ook in de volgende jaren een bezoek bracht aan Oud-Beijerland. 
In 1970 was de vereniging gastgever voor de Cathedral High-School Band uit Hamilton (Canada). Dit bezoek bleek de grondlegging te zijn voor een latere tournee van “De Bazuin” door Canada en de talrijke bezoeken van Amerikaanse koren, bands en orkesten, die tijdens hun concerttournees door Europa Oud-Beijerland bezochten en gastvrij werden ondergebracht bij leden en sympathisanten van de vereniging.

Tekst: Wim van Dam