Oud-Beijerland kent vele verenigingen, één van deze verenigingen is de Koninklijk Erkende Christelijke Muziekvereniging ‘De Bazuin’.  Op deze pagina informeren wij u graag over onze bloeiende vereniging.

De vereniging bestaat uit een aantal afdelingen: een blokfluitgroep, een samenspeelgroep, een leerlingenorkest en een harmonieorkest. In totaal heeft de vereniging momenteel zo’n 110 leden. Daarnaast is er ook een eigen muziekopleiding. Hier zijn professionele docenten dagelijks hard aan het werk om op een gedegen, maar speelse wijze jonge muzikanten klaar te stomen, om in het leerlingen- en vervolgens in het harmonieorkest te spelen.

Naar buiten toe onderneemt de vereniging diverse muzikale activiteiten. Al vele jaren presenteert de vereniging zich tijdens haar jaarlijkse voor- en najaarsconcert, waar respectievelijk licht populair als klassieker repertoire gespeeld wordt. Beide orkesten kunnen u dus een ruim aanbod aan muziek bieden.

Tevens verzorgt ‘De Bazuin’ de muzikale omlijsting in het Spuidorp bij onder andere de Dodenherdenking op 4 mei. Wisselend is onze vereniging ook op diverse lokale evenementen te vinden zoals bijvoorbeeld de Parkdag(en) en de Jaarmarkt en zoeken zij de inwoners op door concerten in verschillende wijken te geven.

Zowel het leerlingen- als het harmonieorkest presenteert zich ook buiten de dorpsgrenzen. Door deelname aan concoursen, festivals en diverse (uitwisselings-) concerten geniet ‘De Bazuin’ ook landelijke bekendheid;  en wel op het hoogste (1e divisie) nationale niveau van ons land. Het zal u niet verbazen dat elke concert van deze bloeiende vereniging een muzikale reis is vol sfeer en beleving.

Het in stand houden van een  vereniging met zoveel jeugd is in deze tijd erg bijzonder en niet altijd even gemakkelijk. De vele vrijwilligers die verbonden zijn aan de vereniging zijn onmisbaar en doen hun werkzaamheden met veel plezier. Maar u zult begrijpen dat al deze activiteiten alleen kunnen slagen bij een gezond financieel beleid. Daarom is als onderdeel van het sponsorplan ook  de  ‘Club van 50’ opgericht.

Via deze club kunt u genieten van een aantal mooie voordelen. Zo krijgt u jaarlijks een persoonlijke uitnodiging en toegangskaart voor ons (voorjaars)concert; uiteraard beleeft u daarbij een VIP behandeling. Daarnaast is het mogelijk uw naam te vermelden als lid van onze ‘Club van 50’ op onze site www.debazuin.eu.

Zoals u merkt is onze muziekvereniging een zéér actieve vereniging.  Om op de hoogte te blijven van onze activiteiten ontvangt u een halfjaarlijks informatiebulletin. Zo weet u als eerste waar wij te bewonderen zijn en mocht u een concert willen bijwonen, kunt u dit direct in uw agenda zetten.

Muziekvereniging ‘De Bazuin’ maakt sinds 1929, met veel enthousiasme muziek en is daarmee niet meer weg te denken uit de Oud-Beijerlandse samenleving. Daarom hopen wij dat u de vereniging wilt ondersteunen door lid te worden van de ‘Club van 50’. U schenkt dan jaarlijks een bedrag van minimaal € 50,00. Samen met het bestuur van de vereniging zullen we jaarlijks een (muzikaal) doel vaststellen en trachten deze met uw bijdrage te realiseren.

Wij hopen van harte u binnenkort als lid van de ‘Club van 50’ te mogen begroeten!

Namens de Koninklijk Erkende Christelijke Muziekvereniging ‘De Bazuin’-  Oud-Beijerland

Uw comité van aanbeveling:

E.C. van Gemeren-Elfering - 1e Miss Majorette “De Bazuin”

W. van Dam – Erelid “De Bazuin”

B.B.M van der Hart – Buitengewoon erevoorzitter “De Bazuin”

 

Informatiebrief en aanmeldformulier Club van 50