De slagwerkgroep is ontstaan in het najaar van 2013, nadat bij zowel Harmonie als De Bazuin was gebleken dat het aantal leden dusdanig was afgenomen, dat zelfstandig doorgaan steeds problematischer werd. De slagwerkgroep van De Bazuin lag zelfs al enige tijd stil, en bij Harmonie was het ledenaantal teruggelopen tot ca. 12 slagwerkers.

In de zomer van 2013 hebben de besturen van beide verenigingen daarom contact met elkaar gezocht om te kijken of een samenwerking zou kunnen leiden tot een oplossing voor het voortbestaan van beide groepen, en zo te komen tot één nieuwe slagwerkgroep.

Uiteindelijk heeft deze samenwerking geleid tot een hele enthousiaste nieuwe slagwerkgroep die momenteel bestaat uit 14 leden van zowel Harmonie als Bazuin.

In de eerste periode van oktober 2013 tot april 2015 werd gerepeteerd in het clubgebouw van Harmonie aan de Abel Tasmanstraat, maar na de verkoop van dit gebouw werd er verhuisd naar De Bazuin aan het Laningpad,  waar ook de optredens plaatsvinden.

Inmiddels heeft de slagwerkgroep zich al diverse malen gepresenteerd, zoals bij het oliebollenconcert, het voorjaarsconcert, tijdens de jaarmarkt, op de fancy fair in de Willibrordusschool en recentelijk tijdens het uitwisselingsconcert met slagwerkgroep Drums & More uit Hoogerheide.

De slagwerkgroep brengt een zeer gevarieerd programma met o.a. Braziliaanse sambamuziek, melodisch slagwerk met bewerkingen van bekende popsongs, traditioneel Schots en Amerikaans slagwerk. De groep staat onder leiding van Jan Schipper, die al 30 jaar de instructeur is van Harmonie, en zich nu inmiddels met vol enthousiasme aan deze nieuwe uitdaging heeft verbonden.