Met elkaar muziek maken 

Speel je nog geen muziekinstrument, maar lijkt het je wel heel erg leuk? Of weet je niet wat voor instrument je moet kiezen? Of speel je al een instrument, maar wil je een keer proberen hoe het is om in een orkest te spelen? Doe dan mee! Speciaal voor jou wordt er het hele jaar iets georganiseerd waardoor je meer over muziek kan leren. Het blijft niet alleen bij kijken hoor. Je kan zelfs al meedoen op een echt muziekinstrument! Je krijgt daarvoor het instrument en de bladmuziek in bruikleen.

Eerste orkestervaringen 

Leerlingen van "De Bazuin" kunnen ensemble-ervaring opdoen in de samenspelgroep. Hiervoor is geen examen nodig; het belangrijkste is dat de leerling inmiddels voldoende wegwijs is op het instrument om zich verder te kunnen gaan oriënteren op meerdere stemmen en partijen om zich heen. Dat is vaak nog behoorlijk ingewikkeld.

Samenspelen 

De belangrijkste doelstelling van de samenspelgroep is uiteraard het samenspel. Wennen dat de buurman of buurvrouw een andere partij speelt dan jij. Melodisch anders, en wat vaak moeilijker blijkt, ritmisch anders. Ook de totale klank is nieuw. Het tegelijkertijd klinken van verschillende instrumenten brengt sommige leerlingen goed van slag. Daarom is de samenspelgroep zo belangrijk, het leren musiceren in een orkest.

Optredens ? 

Deze samenspelgroep heeft bijna geen optredens. De samenspelgroep is een hele leuke groep jonge muzikanten die op een goede wijze worden voorbereid op het musiceren het leerlingenorkest van muziekvereniging "De Bazuin". Er wordt gestudeerd aan de hand van een vaste lesmethode welke steeds verder gaat in techniek en meerstemmigheid.

Aan het begin van het cursusjaar (september) en na de kerstvakantie (januari) zijn de meest geschikte momenten om in te stromen in de samenspelgroep. Uiteraard kan, als de leerling zover is, er ook op andere momenten ingestroomd worden. Dit uiteraard in overleg met ons Bestuurslid Coördinatie Leerlingen. De samenspelgroep staat onder leiding van Nadine vd Merwe.

Wanneer oefenen? 

Het is altijd mogelijk een repetitie te bezoeken om een indruk te krijgen van de samenspelgroep. De samenspelgroep repeteert iedere maandagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur in het verenigingsgebouw van "De Bazuin" aan het Laningpad 2 (achter De Lindenhoeve).

U bent van harte welkom.