Samen muziek maken

De muzieklessen bij de muziekdocent van "De Bazuin" zijn op zich voor een leerling niet alles. Je krijgt ook nog de kans om met elkaar muziek te maken. Je mag dat in het leerlingenorkest doen met een echte dirigent er voor! Er zal meestal iemand naast je zitten, die hetzelfde instrument bespeelt in dit opleidingsorkest.  Hij of zij kan je dan helpen tijdens de repetitie.

Jong geleerd...... 

Het leerlingenorkest is speciaal bedoeld voor iedereen die nog niet zo lang muziek speelt. Het is een opleidingsorkest om de jonge muzikanten verder in de muziek te ontwikkelen. In het leerlingenorkest zitten muzikanten die minimaal het landelijk erkende A-diploma hebben behaald bij "De Bazuin". Het behalen van dat diploma duurt doorgaans drie jaar. Hoewel er geen leeftijdsbeperking is, ligt de gemiddelde leeftijd van het leerlingenorkest rond de 14 jaar.

Concerten & andere activiteiten 

Het leerlingenorkest heeft op het moment meer dan 40 leden en er is altijd plek voor nieuwe leerlingen. Dit orkest verzorgt ook regelmatig optredens. Deze concerten vinden plaats in Oud-Beijerland, maar ook in andere plaatsen. "De Bazuin" organiseert per jaar een aantal gezellige activiteiten, zoals bijvoorbeeld een jeugdweekend, een barbecue en een filmavond, zodat er ook ruimte is om elkaar buiten de repetities om te leren kennen.

Je verder muzikaal ontwikkelen 

Leerlingen mogen de overstap van leerlingenorkest naar het grote harmonieorkest maken, als het B-muziekdiploma bij "De Bazuin" is behaald. 
Wel is het gebruikelijk dat de leerlingen ook nog in het leerlingenorkest blijven spelen.

Wanneer oefenen? 

Het is altijd mogelijk een repetitie te bezoeken om een indruk te krijgen van het leerlingenorkest. Het orkest repeteert iedere vrijdagavond van 19.00 - 20.15 uur in het verenigingsgebouw van "De Bazuin" aan het Laningpad 2 (achter De Lindenhoeve) te Oud-Beijerland.

Je bent van harte welkom.

Informatie nodig? 

Wil je meer informatie over het leerlingenorkest, dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)